Po napornem delovnem dnevu večina ljudi komaj čaka, da skoči v toplo posteljo in se spočije. Vendar je za kakovosten spanec poleg udobne postelje za spanje nujna tudi udobna pižama. Prebrskajte spletne kataloge ali se odpravite v nakupovalni center v vaši bližini in si privoščite zelo poceni pižame.

Ko preberete napis »poceni pižama«, najbrž takoj pomislite, da je zagotovo slabše kakovosti in je zato ni vredno kupiti, saj bi bilo to le nepotrebno zapravljanje denarja – a dandanes to ne velja več. Nekoč so bile pižame, halje in kombineže, predvsem tiste iz svile, drage in zato dostopne le nekaterim premožnejšim ljudem; s prihodom novih materialov na tržišče, npr. satena, pa so pižame postale dostopne širši populaciji ljudi, saj so cenovno zelo ugodne, vendar ne na račun kakovosti. Tudi poceni pižame so lahko zelo kvalitetne in elegantne, saj je vsak kos izdelan z veliko mero natančnosti ter predanosti, zato le brez skrbi.

poceni pizame

Ko se odločate za nakup poceni pižame, bodite pozorni na nekatere malenkosti, ki so bistvenega pomena za vaš spanec. Če spadate med tiste ljudi, ki jih tudi poleti zebe in ne morejo zaspati brez odeje, potem je pametno kupiti bombažno pižamo z dolgimi rokavi, medtem ko so pižame iz satena bolj lahkotne, hladnejše in zato primerne za poletje. Če nakupujete preko spleta, bodite pozorni na to, da boste kupili pravo številko, saj si gotovo ne želite zaspati v premajhni pižami. Nenazadnje pa je pomembna tudi barva in vzorec pižame – ste bolj drzni ali tradicionalni, imate raje temnejše ali svetlejše barve?

Še ena malenkost, ki bo morda pretehtala pri odločitvi, iz kakšnega materiala naj bo vaša pižama – pižame iz bombaža so bolj zračne, zato jih lahko nosite tudi brez spodnjega perila, pižame iz satena pa so tanjše in prozornejše, zato boste verjetno posegli še po spodnjem perilu. Vendar pa satenaste pižame zelo dobro izgledajo tudi kot dnevno oblačilo, zato lahko brez slabe vesti cel dan ostanete v pižami in lenarite. K pižami se izredno lepo poda tudi jutranja halja, zato le poskrbite, da se bosta v vaši omari znašla vsaj dva kompleta poceni pižame in halje.