Skoraj vsako vozilo je opremljeno s klimo in enako velja tudi za vaše počitniško vozilo. Nakup strešne klime je skoraj nujen, pa naj gre za avtodom ali kamp prikolico. Ne le, da lahko vozilo ohladite poleti, s strešno klimo lahko prostor tudi segrejete, ko se temperature znižajo. In ker veliko ljudi s počitniškimi vozili potuje čez celo leto, je to velika prednost. Da pa izberete pravo klimo, pa morate biti pozorni na nekaj lastnosti, ki vam bodo močno olajšale nakup. Tako klime sploh opazili na boste, boste pa čutili njene pozitivne vplive na vaše dobro počitje mod dopustom.

strešna klima

Zakaj se odločiti za strešno klimo?

Avtodomi in kamp prikolice so vaše bivališče med preživljanjem dopusta. Biti morajo urejeni in imeti primerno opremo. Sem zraven spada tudi primerna klima. Na trgu je več vrst klim, ki jih lahko izberete. Najbolj priporočljivo je, da se odločite za klimo, ki jo zmontirate na streho vozila. Idealna strešna klima bo zato manjših dimenzij in z nizko težo.

Strešna klima ima pred ostalimi vrstami klim največjo to prednost, da ne bo zavzemala prostora. Ker bo na strehi vozila, vas ne bo motila, poleg tega pa bo enakomerno hladila oz. segrevala prostor. Pozanimati pa se je treba, kako velik prostor lahko klima shladi oz. ogreje, da bo zrak prišel v vsak kotiček.

Moderne strešne klime imajo možnost upravljanja z daljincem. Tako lahko iz vseh kotov vozila nastavite želeno temperaturo. Z daljincem lahko tudi izberete intenzivnost pihanja zraka in stran pihanja. Idealna strešna klima bo imela možnost pihati v vse smeri. Zelo pomembno je tudi, da strešna klima ni glasna. Tako je lahko prižgana čez cel dan in celo noč, ne bo pa vas motila pri dnevnih opravilih ali počitku. Pred nakupom se pozanimajte tudi, da klima ne bo porabila preveč električne energije. Novejše klime so namreč že zelo varčne in le minimalno obremenjujejo vaše omrežje.