Čiščenje je del našega vsakdana. Treba je čistiti posodo, tla in ostale pripomočke, ki se jih uporablja. Tudi v obratih je čiščenje izjemnega pomena. Če iščete stroj, ki bo vašo opremo skrbno očistil, je stroj za čiščenje s suhim ledom najboljša izbira. S suhim ledom lahko očistite vse trdovratne madeže, ki se čez čas nabirajo na vseh kotičkih različnih površin. Z rednim čiščenjem boste poskrbeli, da boste lahko vašo opremo uporabljali še dolgo časa. Čiščenje namreč ne le očisti umazanijo, ampak pomaga, da ima oprema daljšo življenjsko dobo.

čiščenje s suhim ledom

Stroji za čiščenje s suhim ledom

Če potrebujete stroj, ki bo očistil res vsako špranjo in to temeljito, je za vas prava izbira stroj za čiščenje s suhim ledom. Gre za stroj, ki deluje na princip stisnjenega zraka. V stroju je suhi led shranjen v obliki ogljikovega dioksida. Stisnjen zrak nato delci ogljikovega dioksida izstrelijo z nadzvočno hitrostjo. Ko delci ogljikovega dioksida pridejo v stik s površino, se ob njo udarijo in se iz trdega stanja spremenijo v plin. Tako se odstrani vsa umazanija in nečistoče, ki so se na površini nabrale. Velika prednost takega čiščenja je, da je površina čez celo fazo obdelave suha. Tudi na koncu lahko pričakujete suho in popolnoma čisto površino. Poleg tega pa ni sledi dodatnega odpada.

Čiščenje s suhim ledom je namenjeno za vse površine in opremo, ki se jih uporablja v najzahtevnejših okoljih. Temu priča dejstvo, da je površina čez celoten postopek suha. Zaradi svojih zmožnosti, lahko stroje uporabljate dalj časa z veliko intenzivnostjo. Med tem vam ni treba dela prekinjati, kar pomeni hitrejše opravljanje dela. Zasnova strojev za tako čiščenje, je izdelana z mislijo na uporabnika, da mu je med delom udobno in lahko dela dalj časa. Prav tako pa so stroški delovanja nizki. In kljub nizkim stroškom lahko pričakujete visoko učinkovitost čiščenja.