Oprema za kampiranje je širok pojem in vsebuje vse, kar potrebujete za kampiranje v naravi, zato klikni tukaj za več informacij in naroči, kar potrebuješ zase in družino. Kakovostna oprema za kampiranje olajša bivanje v naravi, saj naredi bivanje bolj podobno domu in bolj udobno. Zato potrebujete šotor, kamp prikolico z baldahinom ali predprostorom, tepihe, ponjave, opremo za kuhanje, napihovaje blazin in čolnov, svetilke, ležalnike, mize in stole, zaščite za vozila in izpostavljene električne zadeve, kuhinjsko opremo in zaščitno opremo.

oprema za kampiranje

Vendar mora biti oprema za kampiranje kakovostna, saj ni v redu kupovati nekaj poceni narejeno iz slabega materiala, kajti to boste lahko že med bivanjem v naravi zavrgli in ostali brez ali pa boste po uporabi ne bo več uporabno za naslednje leto. To ni smiselno in se s tem le onesnažuje narava ter s tem zapravljate denar. Zato naj bo oprema za kampiranje, ki jo nabavite nujno kakovostna.

Ko izbirate opremo, morate vedeti, kako boste kampirali, ker je več načinov. Če boste šli peš ali s kolesom in motorjem, potem boste potrebovali vse minimalistično in čim lažje. Potrebovali boste šotor za bivanje, podlogo za ležanje, odejo, luč, majhen kuhalnik za kuhanje, zaščito pred dežjem, kakšno večnamensko posodo, vrvi in spalno vrečo, ki naj bo topla ne glede nato, ali je poletje ali zima pride ponoči prav.

Oprema za kampiranje za tiste, ki greste z avtomobilom ali s kamp prikolico ali kamperjem pa je nekoliko drugačna. Sicer potrebujete vse našteto, vendar si lahko privoščite večje in bolj težke stvari, ker jih ne boste sami prenašali. Lahko nabavite dodatne baldahine in podaljške za vozilo, da si povečate prostor za bivanje in kuhanje, gibanje ter spanje, če vas je več ali je zunaj slabo vreme, lahko ta prostor uporabite za to, da ne umažete vozila.

V predprostoru imate lahko kuhinjo, žar, ležišča, tudi visečo mrežo, svetilke in elektriko, ki jo imate s seboj tudi v naravi, če ne boste v avto kampu. Lahko imate tudi svoj tuš in posode za vodo. Ne pozabite na kuhinjsko posodo in življenje v naravi bo za vas krasna izkušnja ter udobna. To so sanjske počitnice, ki si jo zaslužite. Preglejte spletno stran, morda najdete še kakšno zanimivo idejo zase.