Uvoz avtomobila iz tujine ni preprosta stvar in ga mora izvesti profesionalec z izkušnjami. Je pa uvoz avtomobila iz tujine izjemno zanimiv, ker v tujini zaradi večje ponudbe dobite avtomobil bistveno cenejše in take modele ter znamke, ki jih pri nas ne morete dobiti, ker je premajhen trg in jih ne uvažajo. Zato je rešitev skok čez mejo. Vendar pozor, niso vsi prodajalci avtomobilov pošteni in v redu, zato je treba imeti izkušnje, da uvoznik preveri stanje avtomobila in papirje ter njegovo preteklost, da dobite dober in legalno pridobljen avto s katerim ne boste imeli težav.

uvoz avtomobila iz tujine

Uvoz avtomobila iz tujine je zapleten postopek, ki terja dosti znanja in poznavanja pravil ter zakonov, tudi trikov, kako priti do takega avta. Za vse to poskrbi za vas uraden in preverjen uvoznik, ki bo tudi garantiral, da je avto v redu in da ima vse legalne papirje. Vas bi potreboval le, da podpišete dovoljenje za uvoz in lastništvo avtomobila. Poskrbel bo tudi za homologacijo, ki je nujna, za to da je jasno, da se tak avto lahko pelje po naših cestah in upošteva pravila, ki jih predpisuje naša država.

Ko se odločite za uvoz avtomobila iz tujine pokličite uvoznika in mu povejte svoje želje. Na podlagi vaših želja in zahtev. Pregleda bo vozni park, ki ga ima na razpolago. Če v njem ni avta, ki ga želite, ga bo poiskal preko svoje preverjene mreže ponudnikov in ko bo tak avto na voljo, vas bo o tem obvestil. Če se za avto odločite, ga bo temeljito seveda pregledal že v tujini in nato z vašo pomočjo uvozil k nam. Uredil bo vso potrebno dokumentacijo in vas pozval, da podpišete določene papirje, da boste vi lastnik avtomobila.

Na ta način bo uvoz avtomobila iz tujine za vas prijeten dogodek. Kljub vsem dajatvam je tak avto lahko znatno cenejši od avtomobilov pri nas, zato s vam splača vprašati uvoznika o tem, ali vam lahko uvozi nov ali rabljen avto po vaših lastnih željah. Skoraj vse je mogoče, kjer je volja. Dobili boste tudi garancijo na skrite napake, v primeru, da se kasneje izkaže, da nekaj ni v redu, kot pri novem avtu in se to seveda popravi. Vi pa boste imeli sanjski avto.