Spremembe, ki jih čas prinese našemu telesu lahko do določene mere ublažimo. Sprememb staranja pa ne moremo zaustaviti. Eden izmed načinov, kako podaljšati elastičnost kože je obrazna joga, ki jo lahko izvajate vsakodnevno. Na ta način prebudite mišice obraza za katere niste niti vedeli, da jih imate. Druga možnost pa je botoks, ki omogoča glajenje gib in ostalih degenerativnih sprememb na obrazu in drugih delih našega telesa. Uporaba filerjev kot je botoks si lahko ponovno na naraven in učinkovit način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz.

Terapija, ki jo omogoča botoks nam pomaga pri omilitvi statičnih gub. Oblikovanju ali povečanju lic, brade ali poudarjanje spodnje čeljusti. Lahko nam pomaga tudi pri korekciji nosu ter ostalih zapolnitvah obraza, ki so prirojene ali nastale kot posledice staranja, kar nam največkrat povzroči povešanje kože in atrofija mehkih tkiv.

Polnila kot je botoks so se skozi čas izkazala kot varna in učinkovita. V kolikor želite pridobiti več informacij o botoksu in ostalih polnilih se lahko obrnete na izbran estetski center, kjer vam bodo postregli z vsemi želenimi informacijami.

Če bi želeli pri sebi spremeniti karkoli na svojem telesu je posvet pri estetskem kirurgu prava odločitev za vas. Vsekakor je posvet s strokovnjakom prvi korak, ki ga storite v fazi določene spremembe. Strokovnjak bo tako opravil podroben pregled v ambulanti in vam na podlagi le tega svetoval najprimernejši poseg. Prav tako je njegova naloga, da vas podrobno seznani s celotnim posegom in obdobjem po njem.

botoks

V kolikor se odločite za botoks, vam lahko povemo, da sam postopek injiciranja traja nekje od 30 do 60 min. Do neke mere je lahko injiciranje polnila tudi boleče zato področje omrtvijo z anestetično kremo ali lokalnim anestetikom. Po takšni pripravi se s sterilno tehniko injicira polnilo v del obraza kjer želite določeno korekcijo. Po samem posegu je potrebno področje injiciranja hladiti saj tako lahko zmanjšate otekline in podplutbe. Učinki injiciranja so hitro vidni, trajajo pa nekje do 18 mesecev. Učniki posega so odvisni tudi od tipa in strukture kože, načina življenja, starosti v končni fazi pa tudi tehnike vbrizgavanja.