Metlice brisalcev so najpomembnejši del brisalcev, ker so narejene iz gume in brišejo vetrobransko steklo. Nujno morajo biti dobre, da pobrišejo vodo in sneg s tekla, da vidimo na cesto, če niso v redu, ne smete niti voziti. Takrat je potrebna menjava metlice brisalcev, lahko ene, dveh lai pa še zadnje, odvisno od tega, koliko so poškodovane. Tudi če so samo trde in zgledajo v redu, ne bodo dobro brisale in jih je treba zamenjati. Otrdijo zaradi starosti, UV žarkov in zmrzali ter vročina, skratka zaradi vremenskih vplivov.

metlice brisalcev

Metlice brisalcev se lahko poškodujejo na več načinov. Eden od teh je, da se z njim briše suho steklo, da na steklu ni tekočine in ne spolzijo dobro po steklu, takrat se izrabljajo n zelo hitro preminejo. Drug način pa je, da z njimi brišemo zelo zamazano steklo, na katerega je padlo več umazanije, kot je grob prah, vejice dreves in podobno, takrat lahko poškodujete tudi vetrobransko steklo avtomobila kar povzroči lahko še  večjo škodo. Zato raje prej steklo splaknite z vodo, preden vklopite brisalce.

Metlice brisalcev so zelo različnih kakovosti. Nekatere ne bodo brisale niti nove, tako zanič gumo imajo, te so reds poceni in se jim izogibajte. Potem so metlice srednje kakovosti, dostikrat so tudi originalne metlice take. Te bodo zdržale največ eno leto ali 6 mesecev, potem jih je treba zamenjati, stanejo pa nekje okoli 10 do 15 evrov.

Najbolj kakovostne metlice brisalcev so narejene iz prave gume, kavčuka in so zelo kakovostne ter mehke in odporne na vremenske razmere kakršne koli, naj bo zelo vroče ali zelo mraz, te bodo zdržale tudi 4 leta ob pravilni uporabi in stanejo nekje med 20 in 40 evri, kar res ni velika cena za toliko časa in se dejansko splača najbolj, če dobro preračunate. Katere metlice boste pa vi kupili? Kaj se  vam najbolj splača? Odgovor je na dlani.