Toplotne črpalke so najcenejše ogrevanje in investicija vanje se hitro povrne, s subvencijo države že v nekaj letih. Uporabljajo samo obnovljive vire energije, zato so zelo ekološko naravnane v ohranjanje narave ter virov za zanamce. Najkakovostnejše so toplotne črpalke Dimplex, ki je zanesljiv nemški proizvajalec z odličnim servisom in veliko izkušnjami. Zagotovo ate že slišali, da obstajajo tri vrste toplotnih črpalk, ne pa tudi, da je na slovenskem trgu kar 50 ponudnikov in blagovnih znamk, kar ustvari pravo zmedo, katero toplotno črpalko izbrati. Najbolje se je fokusirati na tiso, ki ima najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in kjer lahko takoj pridobite dobrega, izkušenega svetovalca ter monterja, ki zares ve, za kaj gre.

toplotne črpalke

Kakšne vrste toplotne črpalke poznamo? Najcenejše za ogrevanje so črpalke voda – voda, potem ji sledijo črpalke voda – zemlja in voda- zrak. Sama investicija je malo višja od nekaterih drugih vrst ogrevanja, medtem ko je samo ogrevanje najcenejše in se dolgoročno res splača, sploh, ker v večini naše države država sofinancira izgradnjo toplotnih črpalk.

Toplotne črpalke ne potrebujejo dimnikov ali veliko prostora, so zelo tihe in varčne, nekatere so narejene za nizko temperaturno ogrevanje, druge pa za visoko temperaturno ogrevanje radiatorjev. Na začetku montaže je točno treba vedeti namen ogrevanja, saj se potem izbere take toplotne črpalke, ki zmorejo določene funkcije, saj so za to dizajnirane.

Običajno je izbira toplotne črpalke ena najboljših odločitev lastnikov hiš in drugih objektov, ki so jo kdaj sprejeli in je ne obžalujejo takoj, ko naprava začne delovati ter vse funkcije opravljati pametno, sama od sebe kot je nastavljena. S toplotno črpalko se ne boste nič ukvarjali, ne zahteva ničesar razen občasno redno vzdrževanje Postopek ogrevanja je tako avtomatiziran, da bo naprava vedela, kdaj se mora vklopiti in kaj narediti v katerem primeru kar sama, tudi če vas ni doma, lahko pa jo po želji upravljate na daljavo.