Streč folija (kammtrade.si/stretch-folija/) je zelo raztegljiv material, ki se najpogosteje uporablja v različne namene pakiranja izdelkov. Združuje številne dobre lastnosti, zaradi katerih jo lahko srečamo v čisto vsakem skladišču ali proizvodnji, ki svoje izdelke transportira na različne lokacije. Izdeluje se jo iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE), sicer pa nastaja v postopku ekstrudiranja. Po izdelavi jo navijejo na posebne tulce, kar še dodatno olajša njeno uporabo – s streč folijo namreč ovijamo palete in na tak način pritrdimo izdelke drug na drugega in na paleto, da se ti med transportom ne premikajo in ne poškodujejo. Dodatno folija zaščiti izdelke pred morebitnimi nedovoljenimi posegi in neugodnimi zunanjimi vplivi.

Streč folija vam je na voljo v različnih dimenzijah (širina in debelina) ter vrstah. Katero boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših potreb pri pakiranju, proizvodnje ter občutljivosti izdelkov, ki jih izdelujete. Prav tako je za prevoz bolje izbrati debelejšo folijo, medtem ko zgolj za skladiščenje zadostuje tudi nekoliko tanjša. Da bi kupljen material kar najbolj ustrezal vašim delovnim potrebam vam svetujemo, da se pred izbiro posvetujete s strokovno usposobljenim ponudnikom. Eden takih je tudi podjetje KAMM TRADE d.o.o., ki je strokovnjak s področja izdelave pakirnih materialov za najzahtevnejše industrijske potrebe.

streč folija

Streč folija za najzahtevnejše

Poznamo več različnih vrst streč folije in njihove izpeljanke:

  • standardna,
  • tehnična in
  • prestretch folija.

Pri izdelavi se streč foliji lahko doda različne primesi, ki ji dodajo nove lastnosti ali pa obstoječe še dodatno izboljšajo. Tako dobimo UV obstojno, prezračevano, antistatično raztegljivo ali neprosojno folije, ki se uporabljajo v različne namene skladiščenja in transporta. Kot smo že omenili, so za različne delovne aplikacije potrebne različne vrste, debeline ali širine. Sodobna streč folija je tako vedno tanjša, vendar zelo močna ter tako prijazna tudi do okolja. Poleg čim tanjše se predvsem v namene transporta uporablja tudi folija iz mnogoslojnega filma, ki nudi odličen oprijem ter odpornost proti trganju. Ključna prednost, ki vam jo ponuja kakovostna streč folija je tudi manj porabljenega materiala in optimizacija stroškov.