Revmatolog je zdravnik, ki je specialist in zna pozdraviti revmatske bolezni, kar si poglejte tukaj na www.klinika-omnia.si/revmatolog/. Vsak dober revmatolog je specializiran za to, da ugotovi, kak je narobe z vami in če imate revno ter kje. Revma je splošen izraz, ki ga upravljamo se skupino različnih boleznini, ki so največkrat kronične in povzročajo težave ter bolečine v okončinah ter po celotnem telesu. Nekatere revmatske bolezni so danes precej pogoste. Se pa najdejo tudi take, ki so zelo redke.

revmatolog

Revmatolog ugotavlja, koliko je pacienta neka revma prizadela in katere organe. Nekatere bolezni pa se osredotočijo zgolj na en organ. Težko je napovedati, tako bo ta bolezen napredovala. Kajti enkrat je lahko zelo blago, v drugih primerih pa je težka in hitro napreduje. Revma je izjemno kompleksna in lahko se razširi preko vsega telesa. Nemalokrat pride do avtoimune bolezni. Takrat naše lastno telo napada samega sebe, ker ne prepozna celic, ampak jih vzame jot napadalca.

Revmatolog zna prepoznati te bolezni. Vendar njegovo delo ni lahko. Mora biti izjemno iznajdljiv, da ugotovi, kaj točno je, ker se pri vsakem pacientu ta bolezen kaže drugače in lahko v posebnih in neobičajnih znakih. Prav zaradi tega bo revmatolog, ki je res dober in ima čas za bolnika, do njega pristopil posebej. To boste doživeli zgolj v zasebnih klinikah. Tam bodo zdravljenje celostno prilagodili vsakemu posameznemu pacientu posebej.

Klinika Omnia je ena izmed takih, ki to zmore in bo tudi naredila. K revmatologu vas bo osebni zdravnik napotil, če boste imeli okorne ude, če boste težko zjutraj vstali, ne boste mogli delati ali se premikati in boste imeli hude bolečine v sklepih ali telesu. K temu padajo še izpadanje las, boleče mišice, utrujenost in slabo počutje, hujšanje ter podobni znaki. Zdravnik se bo z vami najprej res natančno in temeljito pogovoril. Postavil bo dosti vprašanj in potem se loti šele pregleda.