Cestna kolesa Enduro spadajo v sam vrh kvalitete cestnih koles, kar si oglejte tukaj https://www.enduro.si/cestna-kolesa/ in izberite za sebe primernega. Ta kvalitetna cestna kolesa so zasnovana za tiste, ki obožujete hitrost in napore na poti, ko trenirate in se vozite po urejenih poteh. Zato so ta kolesa zasnovana tako, da so lahka, zmogljiva, močna in aerodinamična. Tudi krmilo ter sedež sta tako narejena, da ste na takem kolesu bolj nagnjeni naprej, kar omogoča športno vožnjo vašega kolesa za razliko proti navadni vožnji ali turistični počasni vožnji. Pazljivi bodite edino pri izbiri velikosti okvirja glede na vašo višino.

cestna kolesa

Cestna kolesa imajo cilj rekreacije in treniranja vašega telesa in moči ter užitka na dolge proge. Zato morajo biti okvirji narejeni iz lahkega, vendar trdnega materiala, ker ta kolesa doživljalo precej obremenitev ter tudi udarcev na cesti. Zato morajo biti tudi udobno narejena za vožnjo, čeprav je bolj agresivna in zahtevna. Enduro cestna kolesa zmorejo klance in spuste z večjo lahkoto, ker imajo prenos moči s pedalov tako narejen, da potrebujete manj moči v klanec, kot sicer pri navadnih kolesih, kar vam omogoča vožnjo po strmejših vzponih.

Vsa cestna kolesa so izdelana za vožnjo po cestah in ne toliko za urbana naselja, zato nimajo veliko opreme, niti nujne za vožnjo v mestu, ker morajo biti čim bolj lahka. Če bi jih radi vozili tudi v mestu, jih opremite v skladu s pravili o cestnem prometu. To kolo pa boste prepoznali po osebnih krmilih, ki so drugačna od mestnih koles in vam omogočajo, da imate čim manj zračnega upora za hitrejšo in bolj drzno vožnjo. Cestno kolo ni za vsakega, zato ga prej preizkusite, če ga niste upodabljali. Uporabljajo jih moški in ženske, so pa tudi posebej narejeni za en ali drug spol, če vam je tako lažje voziti tako kolo, ker je nekaj malenkost drugačnih, kar rahlo razlikuje oba spola.