Posteljnina mora biti nekaj čisto posebnega, da se boste v spalnici počutili res kot v pravljici in spali kot angelček. Resnično dobra kvalitetna in lepa posteljnina vpliva na spanje bolj, kot karkoli drugega, zato jo res izberite skrbno in z ljubeznijo do svojega počitka. Ste vedeli, da človek sanja vsak dan, le da se sanj ne spomni vedno? Da sanje in spanje so življenjskega pomena, zato nas je nekdo ustvaril take, da spimo tretjino svojega življenja, saj se takrat obnavljamo in regeneriramo.

posteljnina

Predstavljajte si, da nekaj časa ne spite, kaj se zgodi, skoraj vsi imamo izkušnje, da potem postanemo zelo neučinkoviti, nezbrani, tečni, agresivni, razdraženi, ne skoncentrirani in brez ravnotežja. Nimamo kisika v krvi in ves čas zehamo. Če ne gremo spat, kjer je čista posteljnina, nas telo enostavno ugasne in zbudili se bomo čez čas preko mize ali stola ali na tleh ne da bi vedeli, kako smo tja prišli. Tako zrelo je inteligentno naše telo. Ko si spočijemo pa smo spet učinkoviti.

Posteljnina iz bombaša in naravnih materialov pripomore k boljšemu spancu. Dobro je tudi izbrati prave barve, ki naj bodo pomirjujoče, torej hladni spekter barvni, no to pa so zelene in modre barve, tudi vijolične. Če izberete zelo divje barve, pa boste težko spali, enako velja za barvo sten in stripa spalnice.

Kakovostna posteljnina je tako kot bi spali pod milim nebom, kjer os zvezde in čist zrak. To nas res uspava in pomaga mišicam,  da se sprostijo, živci se ohladijo in postavijo na svoja mesta, kar lahko povzroča nekaj trzanja, potem pa zaspimo mirno in dolgo. Spite vsaj osem ur, drugače je premalo in se sčasoma lahko tudi postarate predčasno in preveč. Manekenke veliko spijo ravno zato, ker se naše celice med spanjem obnovijo in pomladijo. One to vedo, skrivnost je sedaj prišla tudi do vas. Izkoristite jo.