Parodontolog v bistvu spada pod zobozdravstvo, le da pa se ta ukvarja z boleznimi dlesni. To je prav posebna vrsta zobozdravstva, kjer se res ne bodo osredotočali na vaše zobe. So pa zdrave dlesni pogoj potem za zdrave zobe. Dlesni lahko imajo veliko raznoraznih bolezni, je pa res pogosto vnetje dlesni. Le to lahko vodi tudi do izgube zob in do kakšnih bakterijskih okužb. Ko bakterije enkrat krožijo po telesu pa se lahko pojavi marsikatera bolezen. Vsega tega si pa zagotovo ne želite. Ima pa zobozdravstvo veliko enih različnih vej in vsi se ukvarjajo s nečem drugim. Tako se pa potem parodontolog z dlesnimi.  Več o parodontologu si pa preberite na: https://luxdental.si/paradontolog-parodontologija/.

parodontolog

Vnetje dlesni in pa parodontoza je ena zahrbtna bolezen, ki se pa kar pojavlja pogosto. Je pa potrebno čim prejšnje zdravljenje te bolezni, da se le to vse ne razširi in privede do drugih težav. Parodontolog vam bo s  vsem tem znal še najbolje pomagati in bo začel z zdravljenjem takoj ko opazi, da pa vaše dlesni ne izgledajo zdrave. Premalo ljudi pa se zaveda do česar lahko vse vodi, če bodo naše dlesni vnete ali pa če imajo kakršnokoli drugo težavo. Lahko imate resne težave. Zaradi tega pa poudarjam, da je zobozdravnika potrebno resno obiskovati. Je pa glavni razlog za vse to tudi slaba ustna higiena. Marsikdo si zob ne pere redno in to lahko vse privede do parodontologije.

Če se tudi vi ubadate z vnetimi dlesnimi in ste to opazili pa naj bo parodontolog vaš naslov kamor se boste odpravili. Samo to je rešitev, da vnetje ne pripelje do česarkoli drugega, kar je lahko tudi resno. Zato ga obiščite čim prej in se nič ne bojte, saj vam bo le poskusil pomagati. V Luxdental zobozdravstvenem centru delajo odlični parodontologi, ki imajo dolgo letne izkušnje.