Krepitev imunskega sistema je nujna z to, da ostanete zdravi. Krepite ga lahko na več načinov, najbolj je seveda  prehrano in pravilnim ter zmernim gibanjem. Na tem naslovu najdete članek zakaj okrepiti imunski sistem in kako to storiti, da bo najbolje za vas. Imunski sistem je obramba organizma pred virusi, bakterijami, stropom in umazanijo iz okolja, da se telo očiti in da se napadalci ne razmnožijo preveč. Ker če se to zgodi,  opitem zbolite z neko boleznijo. Odvisno je, s čim ste se okužili in kje je vaša najbolj šibka točka. Dogaja se, da se dva človeka ne okužita enako ni ne zbolita enako, vsak ima svoje posledice glede na to, kako je zdrav in odporen. Zato je krepitev imunskega sistema ena od možnosti, da postanete bolj zdravi in se izognete boleznim. Kako je to mogoče?

krepitev imunskega sistema

Krepitev imunskega sistema je možna skozi hranijo in je tudi najbolj zanesljiva. Če jeste pravilno, ne boste zboleli, Če se ne prehranjujete pravilno, tudi če mislite da se, vam bo telo pokazalo, da nekaj ni v redi in morate raziskovati, kej delate napake. Najpogostejše napake so, d ljudje verjamejo, d os mlečni izdelki in meso živalskega izbora dobri za telo, kar je dokazano narobe. Pogosto ljudje menijo, da so rastline zelo zdrave. Tudi to je zmotno mnenje, ker niso vse zdrave, nasprotno, so tudi strupene in take, ki povzročajo velike težave, vendarja je to potrebno vedeti.

Krepitev imunskega sistema je možna z temno listnato zelenjavo, z zelišči, ki pomagajo in nekaterimi zdravilnimi rastlinami, ki vsebujejo snovi za krepitev imunskega sistema. Obstajajo tudi pripravki iz tega, izvlečki, ki so lahko naravni iz posušenih rastlin ali pa so tudi sintetični, česar ne priporočamo. Tudi živalskih pripravkov ne priporočamo vključno z medom in propolisom, čeprav ljudje menijo, d je to dobro, vendar in namenjeno ljudem, saj smo po naravi in zaboju sodeč rastlinojedci.