Dvižna miza je namenjena dvigovanju težjih kosov za obdelavo v obdelovalni stroj. Tukaj je kakovostna delovna dvižna miza za vse vrste proizvodnje. Če hočete ostati zdravi in pri moči ter narediti veliko, potem je taka miza nujen pripomoček za vaše delo. Prav pride za nakladanje in za to, da obdelate obdelovanec na primer iz lesa ali kovine na stružnem ali katerem drugem stroju. Take mize imajo dvižni mehanizem na hidravliko, ki dvigne obdelovanec tudi, če je zelo težak. Enostavno ga z viličarjem popeljete na mizo in odložite, nato aktivirate mizo, da ga dvigne do določene višine in ga potisnete, ker je miza lahko na kolesih, do stroja.

dvižna miza

Dvižna miza je lahko avtomatična, to pomeni, da je sprogramirana in da deluje sama, ko so pogoji izpolnjeni in zazna, da je obdelovanec na njej ter ga dvigne do stroja. Lahko je tudi taka, da ima transportne valje. To je še veliko lažje, ker ti valji poskrbijo za to, da težak obdelovanec mehko in nežno zdrsne preko valjev do stroja in na površino, kjer se obdeluje ali na tekoči trak. Zaradi tega se ne poškodujeta niti miza niti obdelovanec.

Kakovostna dvižna miza je super pripomoček za to, da se zaposleni na stroju ne poškodujejo. Ker so nekateri obdelovanci težki, je možnost poškodb lahko zelo velika. Najprej so bile izumljene ročne dvižne mize, nato pa je bila izumljena moderna hidravlična dvižna miza, ki deluje na motor, ki mizo dvigne. Tako je delo v proizvodnji postalo dosti lažje in enostavno hkrati pa tudi bolj hitro, zato lahko veliko več zaslužite.

Hidravlične dvižne mize so zelo različne. Nekatere so ročne in so cenovno zelo ugodne ter jih upravljate preko osebne ročke s hidravliko. Te so namenjene malim obrtnikom. Večje in avtomatske mize pa so namenjene večjim proizvodnjam. Najbolje je, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo svetoval, kaj je za vašo proizvodnjo najboljše in najcenejše.