Z centralnim ogrevanjem se že stoletja grejemo, saj je bila najbolj praktična izbira. Danes pa se je tehnologija zelo razširila tudi na področju ogrevanja in s tem se je razvilo različnih načinov, kako bi ogrevali svoje stanovanje z čim manjšimi stroški. Na spletni strani NaDlani si lahko preberete več kaj je centralno ogrevanje ter katera sodobna tehnologija jih je zamenjala. Več si poglejte na http://www.nadlani.si/dom-in-vrt/centralno-ogrevanje/.

Centralno ogrevanje pa ima dobre in slabe lastnosti, tako kot pri drugih načinih ogrevanja, ki ogrevajo vaše stanovanje ali celo hladijo ob vročih dnevih. Danes se centralno ogrevanje ne uporablja več veliko v modernih stanovanjih, saj so jih zamenjale novejše, bolj ekonomične naprave, ki tudi znižajo stroške kurjave. Uporabljajo se večinoma pri obnavljanju starejših stanovanj, saj je že speljan centralni sistem. Uporablja pa se tudi v stanovanjih, ki imajo v lasti lastna polena ali biomaso. Zanjo je potrebno izbrati potreben vir energije, ki bo zagotavljal toploto ob mrzlih dnevih. Za napeljavo centralnega ogrevanja potrebujete kotel, napeljavo, ogrevalna telesa in termostat, pri katerem boste lahko nadzirali in uravnavali želeno temperaturo. Sodobna ogrevanja pa nudijo nadzor ogrevanja na daljavo.

Centralno ogrevanje

Katero centralno ogrevanje pa je najboljše za vaše stanovanje, pa je potrebno dolgo razmisliti, saj je pomembno za katero centralno ogrevanje se boste odločili, kajti kasneje jo ne boste mogli zamenjati, saj s tem boste naredili veliko stroške. Da bi veliko prihranili pri stroških ogrevanja, vam priporočamo podjetje Dulc. d. o. o., ki vam nudijo poleg centralnega ogrevanja tudi toplovodne instalacije, talno ogrevanje, stensko ogrevanje in radiatorsko ogrevanje. Na voljo pa imajo tudi sodobnejše ogrevanje Solinterra, ki najbolj zagotavlja ogrevanje, hlajenje in shranjevanje energije.

Ogrevanje s poleni in centralno kurjavo na olje je danes že preteklost. Moderna stanovanja že imajo sodobno tehnologijo z energetsko neodvisnostjo, kot je naprimer Sonce. S toplotnimi barieri in zalogovniki lahko zaščitite vaš dom pred ohlajanjem, saj se materiali dobro ogrevajo in hladijo.