Zobni vsadki so ena najboljših rešitev za brez zobo čeljust, če vam manjka samo en zob, dva ali več lai pa celo vsi zobje. Prednost imajo pred protezo in klasičnimi mostički v tem, da ne padajo iz ust in so vraščeni v čeljust torej del telesa. Morate izbrati tudi usposobljenega in izkušenega zdravnika, ki ni najcenejši in najbolje, da je pri nas, kar preverite na kirurgija-debevc.si/zobni-vsadki/ povezavi. Zobni vsadki morajo biti kakovostni iz titana ter tudi dobro narejeni, da ne povzročijo težav, da se ne bi vrasli v tkivo. Poceni zdravniki in vsadki lahko naredijo več škode kot koristi pacientu.

zobni vsadki

Kakovostni zobni vsadki iz titana so občutno dražji od nekakovostnih, ki se ne vraščajo dobro v tkivo in lahko povzročijo težave. Nekakovostni zdravniki tudi ne pazijo na to, da i pozdravili morebitne težave, k jih ima pacient z zobmi in čeljustjo ter tkivi ter vsadijo vsadke kar v bolno čeljust in tkivo. Če ima pacient na primer paradentozo, se ta še poslabša in zobne vsadke je treba potem odstraniti ter jih zamenjati.

Tak ose podaljša čas zdravljenja in cena se precej poviša, plačali boste dvakrat. Kakovostni zobni vsadki so namreč narejeni tako, da je njihova površina tako obdelana, da se tkivo dobro vraste v vsadek. Ker je taka tehnologija dražja, je tudi vsadek dražji, kar je logično. Dober zdravnik ne bo nikoli priporočal slabih vsadkov.

Zobni vsadki vam bodo olajšali življenje, ker ne padajo iz ust in jih ni treba lepiti, dobro se čistijo in vzdržujejo, so del vas in če spremenite telesno težo, bodo skupaj z vami se prilagajali situaciji, kar pa je pori protezi in mostičkih nemogoče. Najbolj smiselno se je odločiti prav za vsadke in zgledali boste, kot da imate lastne zobe ter se tudi tako počutili. Nihče spremembe zagotovo ne bo opazil. Če imate zobe, bodo zobne krone prilagojene barvi in obliki vaših naravnih zob.