Ali imate žolčne kamne ali kaj podobnega? Ultrazvok trebuha v podjetju Hipokrat to znajo narediti temeljito in kakovostno.

Ultrazvok trebuha

Za ultrazvok trebuha boste potrebovali biti tešč vsaj 6 ur pred preizskavo. Zadnjo uro boste potrebovali popiti približno pol litre vode ali malo več ter jo zadržati v svojem mehurju. Na preiskavo boste botrebovali prenesit vse izvide preiskav, ki ste jih opravili do sedaj.

Ultrazvok trebuha poteka tako, da je preiskava neboleča in pa tudi neškodljiva. Pri preiskavi v podjetju Hipokrat uporabljajo ultrazvočne sonde, ki so konkavne oblike in so nizko megaherčne. Na trebuh vam bojo namazali topel gel, ki je namenjen izključno za ultrazvok, zato da omogoči najboljši oprijem in stik sonde s kožo. Preizkavo pa tudi izvajajo v drugačnih položajih, naprimer ležeče na boku, ležeče na hrbtu, občasno tudi stoje.

Ultrazvok trebuha je pomemben saj pregledajo jetra, trebušno slinavko, žolčne vode, vranico, aorto ter večje žile, nadledvične žleze in ledvici. Prikažejo vam povečane bezgavke, črevesno steno in tekočinske kolekcije. Pri ultrazvoku pri moških pogledajo sečni mehur, prostato ter seminalne vezikulije, pri ženskah pa sečni mehur in rodila, to pa so maternica in jajčniki. Pri ultrazvoku trebuha vam bojo prikazali le razširjena sečevoda.

Na ultrazvok trebuha pojdite če se slabo počutite ter imate bolečine v trebuhu, če vas bo napenjalo v trebuhu, če vas bo pretirano srbela koža, če se počutite slabotno in imate krče v trebuhu, če imate kri na blatu ali krvavo vodo, če vas bo bolelo v hrbtu ali hrbtnem predelu, in pa če imate visok krvni tlak.

najpogostejše bolezni pa so Ciroza jeter, to se pojavi pri tistih, ki uživajo zelo veliko alkohola ali pa imajo virusno okužbo v predelu jeter. Kar pogosta bolezen je statoza jeter ali maščobna infiltracija, to pa je zato ker se v jetrih nabere maščoba, če imate sladkorno bolezen ali kaj podobnejšega.

Če se boste res slabotno počutili vam bojo v podjetju Hipokrat z veseljem svetovali in vam izvedli ultrazvok.