Ko postaneš starš, se ti življenje popolnoma spremeni. Ampak vse se obrne na lepše, saj postati starš je nekaj najlepšega. Če mogoče pričakujete v prihodnosti prvega otroka vam res privoščim, boste videli kako je to lepo. Če še imate kar nekaj časa do prihoda svojega prvega, mogoče drugega otroka, potem še je čas, da za vse poskrbite. Nekako težje je, ko postaneš prvič starš. Takrat ne veš kaj moraš vse imeti pripravljeno. Mogoče kar nekaj mamic pozabi, da je tudi potrebno nabavit prsno črpalko. Prsna črpalka naj je tudi doma pripravljena, čeprav boste dojile. Na spletni strani https://www.baby-nega.si/izposoja-otroske-opreme/prsna-crpalka si jo lahko tudi izposodite, da ne boste kupovale nove in vam bo potem doma stala.

prsna črpalka

V nadaljevanju bom opisala, zakaj je dobro, da je tudi prsna črpalka doma, ko pride otrok domov. Nikoli ne veste kdaj jo boste potrebovale, zato pa naj je vedno pri roki. Saj ni tako velika, da bo zavzela ogromno prostora. Prsna črpalka ima ogromno plusov, ko je doma in imate doma dojenčka. Čeprav dojite vam pride prav, da si lahko mleko izčrpate do konca ven iz dojke. Dojke morajo ostati po vsakem dojenju prazne. Včasih vam otrok ne bo vsega mleka pojedel, zato pa vam prsna črpalka pride prav. Ne tega mleka potem vstran vlit. Shranite ga v stekleničko in v hladilnik, mogoče naslednjo dojenje ne bo dovolj mleka v dojki in bo to mleko še kako prav prišlo. Tudi, ko imate dvojčke ali trojčke, še kako prav pride prsna črpalka.

Ker pa danes niso najbolj poceni prsne črpalke in brez veze, da jo kasneje imate doma, si jo lahko izposodite za tiste mesece dojenja. Mleko si lahko izčrpate in mogoče oče nahrani otroka po flaški z vašim mlekom, vi pa si lahko malo spočijete ali kaj postorite. Prsna črpalka je res dobrodošla, ko pričakujete otroka, pa je to prvi ali četrti.