V današnjem hitrem tempu življenja, kjer smo neprestano izpostavljeni ekranom, bodisi pametnim telefonom ali računalnikom, je skrb za zdravje naših oči postala prava nujnost. Digitalna tehnologija in večurno posedanje za računalniki in pred modro svetlobo, namreč že puščajo posledice. Ljudje kar naenkrat slabše vidijo, pri številnih se pojavlja zameglen vid ali stalni glavoboli, vse več je težav z branjem in ločevanjem črk. To pa posledično pomeni tudi to, da je čedalje več ljudi, ki nosi oziroma potrebuje očala ali leče. Ampak čeprav se to, da so naše oči manj zdrave, sliši zaskrbljujoče, vendarle ni vse tako slabo. Optika Oblak v Ljubljani lahko namreč poskrbi za ustrezne očesne preglede in vsakemu izmed nas priskrbi dioptrijska očala ali leče, ki bodo izboljšale naš vid in vzdrževale zdravje oči.

Če tudi vas zanima, kako poskrbeti za očesno zdravje, kdaj na očesni pregled in kakšna dioptrijska očala so na voljo, bomo v nadaljevanju članka predstavili vse storitve, ki jih ponuja Optika Oblak.

optika

Celoviti očesni in optometristični pregledi za vse starosti

Ampak za začetek je potrebno izpostaviti to, da zdravje oči ni potrebno spremljati samo ljudem, ki slabše vidijo ali imajo zameglen vid in glavobole. Celovit očesni pregled bi namreč na vsake toliko moral opraviti vsak izmed nas. Z njim se lahko preveri, kakšno je stanje naših oči in tudi, kakšno je naše splošno zdravstveno stanje. S pomočjo raznovrstnih testov, ki se izvedejo pri pregledu oči, se lahko namreč odkrije tudi zdravstvena stanja in se prepreči morebitne bolezni. Ravno zato se je Optika Oblak odločila, da bo vse bolj ozaveščala o pomembnosti rednih očesnih pregledov in jih izvajala tudi za tiste, ki nimajo težav z vidom.

V njihovi ambulanti so tako na voljo celoviti očesni pregledi za vse starosti, tudi za otroke. S pomočjo inovativnih naprav in specialistov vam lahko preverijo vid, očesni pritisk in očesne mišice. Pogledajo pa tudi notranji in zunanji del očesa ter poslikajo očesno ozadje. Ena izmed prednosti, ki jih ima Optika Oblak pa je še ta, da ponujajo optometristične preglede. To so pregledi, ki omogočajo natančne meritve tudi pri izredno kompleksnih dioptrijah, kot je dvojni vid, visoka kratkovidnost ali daljnovidnost ter nerazvit vid. Če si želite temeljit očesni pregled, s katerim boste izvedeli vse o vaših očeh in splošnem zdravju, je torej Optika Oblak pravi naslov.

optika

Raznovrstna izbira dioptrijskih očal, leč in okvirjev

Seveda pa je poleg kakovostnih očesnih in optometrističnih pregledov Optika Oblak tudi kraj, kjer je na voljo pestra izbira dioptrijskih očal in leč. Za vse tiste, ki že imajo določeno dioptrijo in preverjeno očesno zdravje, ponujajo progresivna očala, korekcijske okvirje in stekla za očala.

Na voljo je raznovrstna ponudba oblik, blagovnih znamk in dizajnov. Izbirate lahko med dioptrijskimi očali različnih barv, debelimi, ozkimi, okroglimi in kvadratnimi okvirji ter očali, ki so nepogrešljiv modni dodatek.

Ponujajo tudi očala za branje, očala za vožnjo s polarizacijskimi stekli in slojem proti bleščanju, otroška očala in očala za računalnik, ki odbijajo škodljivo modro svetlobo. Na voljo so tudi očala iz posebnih materialov, kot je titan, digitalna očala ter očala namenjena posebnim delovnim mestom, kot so na primer očala za zobozdravnike. Ne smemo pa pozabiti niti na progresivna delovna očala, zaščitna očala, športna očala ter plavalna in potapljaška očala. Pa seveda vsem priljubljena sončna očala, ki se vse bolj nosijo tudi v zimskih mesecih. Tudi ta so lahko izdelana z ustrezno dioptrijo ali brez.

optika

Optika Oblak – pravi kraj za nova očala!

Kdorkoli rabi dioptrijska, navadna ali delovna očala, dodatke za očala in ostale optične pripomočke, je torej Optika Oblak zagotovo pravi naslov. Njihovi strokovnjaki se posvetijo vsaki stranki posebej, tako da so očala prilagojena vašim potrebam in željam. Po potrebi pa vam nudijo tanjšanje leč in stekel, prilagajanje korekcijskih okvirjev in celo popravilo očal.

Ni torej več treba zgubljati besed. Optika Oblak bo poskrbela, da vaše življenje ne bo več dolgočasno in megleno, vaš vsakdan pa bo lažji.