V sodobnem svetu, kjer je videz pogosto sinonim za samozavest, se celulit pojavlja kot nadloga, ki pesti številne ženske in tudi moške. V iskanju rešitve za gladko in čvrsto kožo, se vedno več ljudi obrača na maderoterapijo – starodavno, a izjemno učinkovito metodo masaže, ki izvira iz Kolumbije. Maderoterapija, znana tudi kot terapija z lesom, vključuje uporabo posebej oblikovanih lesenih valjčkov, skodelic in drugih orodij, ki so namenjene stimulaciji limfnega sistema, izboljšanju cirkulacije in razgradnji maščobnih celic pod kožo. Postopek je popolnoma naraven in neinvaziven, kar pomeni, da se odprava celulita zgodi brez uporabe kemikalij ali kirurških posegov. Več o maderoterapiji, kako poteka in za koga je najbolj primerna, pa preberite na https://vita-spa.si/odprava-celulita-maderoterapija.

Odprava celulita

Z maderoterapijo do odprave celulita

Stranke se za maderoterapijo odločajo iz različnih razlogov, najpogosteje pa zaradi želje po izboljšanju videza kože in odpravi celulita. Odprava celulita je najpogostejša storitev prav pred poletnimi meseci, ko je razkazovanje kože v kopalkah bolj pogosto. Prav tako je maderoterapija priljubljena med osebami, ki so izgubile večjo količino telesne teže in želijo učvrstiti ohlapno kožo.

Odprava celulita z maderoterapijo se začne s posvetom, kjer terapevt oceni stanje kože in določi področja, ki jih je potrebno obdelati. Pred terapijo je zaželeno piti veliko vode, saj hidracija pomaga pri boljšem izločanju toksinov iz telesa. Prav tako je priporočljivo, da se izogibate težki hrani in alkoholu, vsaj 24 ur pred terapijo. Med samo terapijo pa terapevt uporablja različna lesena orodja za masažo telesa in odpravo celulita. Cilj je pospešiti krvni obtok, stimulirati limfni sistem in razgraditi maščobne celice, ki so odgovorne za videz pomarančne kože. Terapija običajno traja od 30 do 60 minut, odvisno od velikosti obdelovanega območja in potreb stranke.

Poleg estetskih razlogov se stranke za maderoterapijo odločajo tudi zaradi zdravstvenih koristi, kajti odprava celulita ni edina pozitivna posledica terapije. Redna terapija lahko pomaga pri zmanjševanju oteklin, izboljšanju cirkulacije in lajšanju bolečin v mišicah. Za mnoge je to tudi način sprostitve in zmanjšanja stresa, saj masaža z lesenimi valjčki deluje pomirjujoče in terapevtsko.

Neinvaziven postopek, ki pomaga pri zastajanju vode

Maderoterapija je primerna za skoraj vse odrasle osebe, ki želijo izboljšati videz svoje kože in zmanjšati celulit. Posebej koristna je za tiste, ki imajo težave z zastajanjem tekočine v telesu, slabo cirkulacijo ali kronično napetostjo v mišicah. Ker je postopek neinvaziven, ga lahko varno izvajajo tudi osebe z občutljivo kožo, seveda pod pogojem, da ni prisotnih odprtih ran ali drugih kožnih bolezni. Odprava celulita na ta način vseeno ni primerna za vse ljudi. Obstajajo določene skupine ljudi, ki se morajo pred začetkom terapije posvetovati s svojim zdravnikom. Med njimi so nosečnice, osebe z resnimi srčno-žilnimi boleznimi, bolniki z rakom ali tisti, ki imajo težave z limfnim sistemom. Za te osebe je priporočljivo, da se pred začetkom terapije posvetujejo s strokovnjakom, ki bo ocenil, ali je maderoterapija primerna zanje.

Odprava celulita z maderoterapijo je postala zelo priljubljena, saj združuje učinkovitost z naravnim pristopom. Skozi uporabo lesenih orodij terapevti pomagajo strankam doseči bolj gladko in čvrsto kožo, hkrati pa izboljšajo njihovo splošno počutje. Zaradi svojih številnih koristi, se maderoterapija še naprej uveljavlja kot vodilna metoda v boju proti celulitu in postaja vedno bolj priljubljena izbira za tiste, ki iščejo naravno in učinkovito rešitev za lepši videz kože.