Lovilec olj (cena je odvisna od več dejavnikov) je posebna naprava, ki se uporablja pri učinkovitem varovanju čiste pitne vode pred različnimi oljnimi nečistočami. V nekaterih primerih je njegova uporaba celo obvezna, kot so na primer na parkiriščih in v mehaničnih delavnicah, saj tu še hitreje pride do onesnaženja. Za več informacij o ceni lovilcev olja vam svetujemo, da kontaktirate izbranega ponudnika, ki vam bo znal kar najbolje svetovati, kateri je najbolj ustrezen lovilec olj. Cena te izjemno pomembne naprave je namreč odvisna od številnih dejavnikov, kot so vrsta ohišja (beton, plastika), vrsta lovilca olja (gravitacijski, koalescenčni, bypass lovilec), velikost in dodatne prilagoditve ter vgradnje (dodaten zbiralnik usedlin, elektronski opozorilni sistem in dodatna oprema za jemanje vzorcev). Kateri lovilec olj boste izbrali je tako odvisno predvsem od vaših potreb in zahtev dejavnosti, s katero se ukvarjate.

lovilec olj cena

Izjemno pomembna naprava

Lovilec olj (cena je informacija, ki vam jo bo izračunal ponudnik in zavisi od različnih dejavnikov) je ena izmed najpomembnejših naprav v vodnih sistemih, katere naloga je ločevanje olja od vode. Na tak način ščiti čisto (pitno) vodo v vodovodnem sistemu pred onesnaženjem z različnimi vrstami olj, bencinom in ostalimi nečistočami. Ti v primeru, da zaidejo v podtalno vodo, povzročijo hudo onesnaženje in posledično predstavljajo tveganje za zdravje ljudi in živali.

Najzmogljivejše lovilce olj se uporablja v situacijah, kjer se s površin v kanalizacijski sistem oziroma v podtalnico izteka voda, ki je bila pred tem v stiku z olji, gorivi in drugimi onesnaževalci. Govorimo predvsem o velikih asfaltnih parkiriščih, industrijskih obratih, avtopralnicah in mehaničnih delavnicah. Vse pogosteje pa lovilce olj srečamo tudi v gospodinjstvih, kjer ščitijo vodo pred morebitnim onesnaženjem. Z odločitvijo za vgradnjo lovilca olj kot posameznik pokažete odgovornost do sebe, družbe in naravnega okolja. Z njihovo pomočjo namreč učinkovito zaščitimo pitno vodo, ki velja za eno izmed poglavitnih dobrin na našem planetu.