Ste tudi vi v fazi, ko gradite svoje gnezdece ali pa ste se odločili, da boste nekoliko prenovili svoje obstoječe stanovanje/hišo? Potem zagotovo potrebujete kvalitetne notranje ograje Žugič, ki bodo vašemu domu dodale poseben pečat in poskrbele za še lepši videz notranjosti vaše hiše oz. stanovanja.

Notranje ograje so varnostni element, hkrati pa imajo tudi dekorativno vlogo

Ko opremljamo svoja domovanja, si zagotovo želimo, da bi bilo le-to opremljeno točno tako, kot si sami želimo. Zato hodimo v različne trgovine in dobro preverimo vse ponudbe – vse to v želji, da bi našli točno tiste kose pohištva, ki bodo stanovanju dali piko na i. Pomembno je namreč, da izberemo ujemajoče se elemente – le kako bi bilo, če bi vzeli zares masivne stole, bogato okrašene z najrazličnejšimi okraski, zelo skromno in starinsko omaro, najgrše ploščice, kar bi jih našli za povrh pa še izredno grd lestenec. Vsak, ki bi prišel v tako opremljeno hišo bi se zgrozil. In roko na srce, verjetno niti sami ne bi uživali v takšni hiši. Domovanje si moramo opremiti tako, da nam bo prijetno bivati v njem. Nenazadnje Slovenci običajno – za razliko od Američanov in še koga – v enem stanovanju/hiši (pre)živimo vse življenje. Notranje opremljanje domovanja je tako izrednega pomena. Ob tem pa velja poudariti, da svoja stanovanja opremljajte po lastnem okusu in se ne ozirajte preveč na trenutne modne smernice, saj boste v stanovanju živeli vi in ne kdo drug.

notranje ograje

Notranjo ograjo morate skrbno izbrati, če želite, da se bo ujemala s siceršnjim izgledom vašega stanovanja.

V kolikor živite v večnadstropni hiši, morate prej ali slej razmisliti tudi o tem, kakšno stopnišče boste imeli. Vsako stopnišče pa potrebuje tudi ograjo, ki mora biti prav tako skrbno izbrana. Notranje ograje imajo namreč zelo pomembni funkciji – v prvi vrsti so namenjene varovanju ljudi. Stopnišča, ne glede na to, ali so notranja ali zunanja, morajo imeti ograjo, če jih želimo narediti varna. Otroci, starejši, nenazadnje pa tudi ljudje v srednjih letih se namreč lahko kaj hitro spotaknejo na stopnišču in ravno ograja lahko poskrbi, da posledice padca niso usodne. Seveda imajo notranje ograje (kot tudi zunanje) tudi estetsko, dekorativno funkcijo. Če smo v zgornjem odstavku govorili o tem, da se morajo elementi v hiši ujemati, to velja tudi za notranjo ograjo. Preden se odločite, kakšno ograjo boste imeli ob notranjem stopnišču, dobro poglejte celotno stanovanje in ugotovite, kakšna ograja bi se najbolje zlila z ostalimi elementi. Morda vam bo kakšna ograja na prvi pogled zelo všeč, a se bo na koncu izkazalo, da ne paše v vaše stanovanje in obratno – morda vam kakšna ograja ne bo niti malo všeč, a bo na koncu ravno ta najbolje izpadla v vašem domu. Notranjih ograj torej ne kupujte le z očmi, temveč tudi z razumom.

Na voljo vam je široka ponudba notranjih ograj

Pri podjetju Žunič vam ponujajo zares široko paleto ograj. Pa ne govorimo le o različnih vzorcih ograj, temveč tudi o najrazličnejših materialih, iz katerih lahko izdelajo notranje ograje ter o dimenzijah ograj. Vsaki stranki namenijo posebno pozornost in temeljito preučijo vse želje stranke. Pridejo lahko tudi na teren, da si stopnišče ogledajo v živo in presodijo, kakšne ograje bi na določenem mestu lahko postavili. Po želji vam lahko ograjo »postarajo« in tako ustvarijo rustikalen videz, odločite pa se lahko za zelo moderne, sodobne ograje z najrazličnejšimi dekorativnimi elementi. Ograje so lahko povsem neprepustne, torej take, da se skoznje prav nič ne vidi (kar pripomore k večji varnosti, predvsem otrok), ali pa imajo veliko izrezljanih lukenj oz. drugih elementov. Kot rečeno, zaupajte jim svoje želje in potrudili se bodo, da vam bodo izdelali najlepše notranje ograje.

notranje ograje

Ograja ima varovalno in estetsko funkcijo.

Zagotovo je ali pa bo vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju gradil/prenavljal svoje domovanje. Pri notranjem opremljanju stanovanja moramo biti pozorni na to, da se vsi elementi med seboj skladajo, torej da je stanovanje lepo na pogled. Če živite v večnadstropni hiši, morate posebno pozornost nameniti tudi notranjim ograjam, ki imajo varovalno funkcijo, seveda pa so tudi pomemben dekorativni element.