Vsi zagotovo veste kaj je ajdova kaša. Mogoče ste jo že poskusili, saj je v bistvu res okusna in vredna da si jo pripravite tudi vi. Če si jo še niste privoščili si jo čim prej dajte in boste videli, kakšnega dobrega okusa je. Največkrat jo ljudje jemo kot prilogo, seveda jo pa lahko pripravite samo kot glavno jed. Kakorkoli že pa ta kaša nastane iz rastline ajda.

ajdova kaša

Ajdova kaša največkrat ljudem ne pristane na krožnikih. Ampak to bi se moglo spremeniti, ker je res super okusa. Lahko jemo samo kuhano. V lonec damo ajdovo kašo in vodo ter pustimo da kaša vre nekje 15 minut oziroma tako dolgo, da ni več trda ko jo poskusimo. Lahko jo potem postrežemo k kakšnemu pečenemu mesu ali pa jemo samo kašo. Kakorkoli že vam pa zagotavljam, da vam ne bo žal, da ste jo poskusili. Ajdova kaša je pa tudi odlična z korenčkom in čebulo. Vse skupaj morate prekuhati. Pravijo pa, da je to stara slovenska jed tako da jo le poskusite. Ne bi pa kaša smela biti spregledana na naših jedilnikih, ker je v bistvu zdravilna. Pomaga na primer pri boljšem krvnem obtoku in pa boju proti raku. Vsebuje pa drugače tudi veliko hranil.

Ajdova kaša se čim prej mora znajti na vaših krožnikih, če se še mogoče ni. Kot ste lahko videli je zdravilna in zato bi jo vsaj nekajkrat morali jesti. Meni je okus odličen, čeprav je večina mnenja da pa kaša sploh ni okusna. Vsak ima svoj okus in tako je tudi pri ajdovi kaši. Drugače jo lahko kupite v marsikateri trgovini z živili. Seveda je pa super ajdova kaša v trgovini Maln. Tukaj pridelujejo res kvalitetno ajdo in zato je kaša še bolj kvalitetna. Vam pa še enkrat povem, da kašo čim prej poskusite.