Danes v vsakem gospodinjstvu sigurno uporabljamo olje. Vsak uporablja drugačno olje, saj ga je v trgovinah že ogromno. Nekako najbolj uporabno olje v naših gospodinjstvih pa je zadnje čase olivno olje, ki je tudi najbolj zdravo. Obiščite olivno-olje.net kjer si lahko ogromno preberete o predelavi ter uporabi olivnega olja. Nekako najbolj znano je sončnično olje, ampak ko enkrat poskusiš olivno olje, ga ne daš več iz kuhinje. Pozabiš, da sploh obstaja še drugo olje, kot olivno. Olje se stiska iz sadeža oliv, ki pa je najstarejša rastlina oziroma drevo.

olivno olje

Naj bi ga vzgajali že pred 7000 let pred našim štetjem. Drevesa rastejo v Sredozemlju, zato ga pri nas najdemo na primorskem delu. Olive pobirajo v jesenskem času in vse ročno. Spomnite se tudi, ko prihajajo veliko nočni prazniki, da se vejica oljke nese v cerkev, kjer jih blagoslovijo. Tudi oljčno olje je v cerkvah sveto olje, saj z njim krstijo otroke, ter se uporablja pri maziliti bolnih ljudi.

Olivno olje je zelo zdravilno, bolj kot kakšno sončnično olje. Če še ga nimate doma, poskusite enkrat kosilo skuhat z olivnim oljem in boste videli razliko.  V kuhinji lahko vse jedi, tudi solato od sedaj pripravljate samo z olivnim oljem. Olivno olje je res mogoče dražje od drugega olja, samo vedite, da je dosti bolj kvalitetno od ostalih. Če kupujete kupite res kvalitetno deviško olivno olje, ker je še boljše.  Če imate težave z holesterolom, je to olje še kako primerno za vas, saj  znižuje vrednost holesterola v krvi. Raziskave tudi pravijo, če redno uživate olje iz oliv, da niste tako ogroženi rakavem obolenju. Vsebuje precej antioksidantov, vitaminov ter hranljivih snovi. Poleg tega se ne boste zredili, saj je olje dietno, tako, da lahko pripravljate jedi brez problemov, če morate pazit na svoje kilograme. Olivno olje ima največ plusov in prednosti, zato ga lahko uživate zdravo.