Plastika je neverjetno vsestranski material, ki se lahko uporablja v neštetih aplikacijah in projektih. Ena najpogostejših oblik plastike je skupina termoplastičnih polimerov, znanih kot polikarbonati (PC), ki jih lahko naročite tukaj www.polikarbonatneplosce.si. Ta sintetična smola je naravno prozorna amorfna termoplastika, ki se lahko uporablja za izdelavo različnih natančno obdelanih delov in izdelkov, pogosto pa se uporablja tudi kot zamenjava za akril, steklo in polietilen. Polikarbonatne plošče ponujajo široko paleto značilnosti in lastnosti, ki so zelo primerne za številne aplikacije in industrije, vključno s kmetijsko, avtomobilsko, gradbeno, električno, medicinsko in varnostno in so primerne tudi kot kritina za nadstreške ter rastlinjake.

kritina

Polikarbonatne plošče so razrezane na standardne velikosti. Največkrat so prozorne ali po želji obarvane. Lahko se jih tudi razreže na poljubne velikosti, kar je všteto že v samo ceno ali pa jih režeta sami, saj so izjemno lahke za razrez. Polikarbonatne plošče so visokokakovostne in z UV zaščito. Ljudje uporabljajo polikarbonat pri različnih projektih poslovnih in stanovanjskih zgradb. Te plošče so skoraj nezlomljive, so visoko odporne na udarce in ogenj, dobro prepuščajo svetlobo, so pol lažje od stekla, enostavne za obdelavo, rokovanje in namestitev.

Kar zadeva trdnost, ne morete zgrešiti z izbiro polikarbonatne plošče. Ta termoplast za splošno uporabo je približno 200-krat močnejši od stekla in polietilena. Poleg tega imajo polikarbonatne plošče večjo relativno udarno trdnost kot vsi drugi podobni materiali. Na to robustno plastiko se lahko zanesete, da se bo zaščitila pred vlomi ali vandalizmom in zmanjšala tveganje poškodb zaradi razbitega stekla.

Čeprav se lahko polikarbonatne plošče zaradi temperaturnih sprememb razširijo in skrčijo, se s staranjem ne krčijo. Koeficient toplotne razteznosti polikarbonatne plastike je več kot 100-krat manjši od polietilena, zaradi česar je zelo primerna za aplikacije, kjer so temperaturne spremembe zaskrbljujoče. Druga lastnost tega termoplasta je, da je zelo upogljiv. To omogoča rezanje ali hladno oblikovanje na licu mesta in pri sobni temperaturi brez razpok ali lomljenja, kar vam omogoča izdelavo majhnih kotnih upogibov pri izdelavi prototipov, pri čemer aluminijasta pločevina ni sposobna preživeti. Moderen in trajnosten nadstrešek ali rastlinjak pokrijte s to izjemno kritino. Najbolje od vsega je, da ne boste potrebovali pod njim prižigati luči, ker bo sonce sijalo skozi kritino, vendar boste od njo varni pred sevanjem, ker je zaščitena lahko z ene ali dveh strani.