Se mogoče šolate kot ekonomist in želite razširiti svoje znanje? Diplomirani ekonomist je odlična izbira poklica za vsakogar ki si želi bolje spoznati področje ekonomije. Študij lahk nadaljujemo po useh slovenkih in evropskih univerzitetah in tudi na katoliških univerzah po vsem svetu. Ko končamo študij dobimo naziv univerzitetni diplomirani ekonomist. Program dodiplomskega študija traja tri leta. Program spodbuja študente k etičnem odločanju, pomaga pri sposobnosti nastopanja pred večjim občinstvom, uči veliko poslovne angleščine seveda pa tudi uči poslovne vede ki jih boste potrebovali za delo.

Po končanem študiju kot diplomirani ekonomist je možen vpis v podiplomski magistrski študij na fakulteti, za tem pa še na doktorski študij ekonomije ki omogoča še kasnejše kvalitetno izobraževanje ekonomije in poslovnih ved. Tako pridobimo zelo visok naziv doktor poslovn ved. Doktorski študij ekonomije se izvaja v sodelovanju z UIC iz španije zato ma vsak enega mentorja iz španije in enega iz slovenije doktorski študij še bolj pogljobljen in kakovosten. S takim poklicem z lahkoto uspemo v življenu saj se naučimo izbirati prave odločitve, lažje najdemo kakovostno delo z dobro plačo saj vsak delovodja išče izobražene ljudi ki se znajo odločati.

Če se vpišete na katoliški inštitut kot diplomirani ekonomist, natančneje fakulteta za poslovne vede vam ta omogoča izmenjave po celem svetu in tako večjo splošno razgledanost, poznavanje drugih kultur ter boljše znanje tujih jezikov ki je v poslovnem svetu večkrat uporabno, seveda omogoča tudi boljšo razgledanost na področju ekonomije. Poklic diplomirani ekonomist vam omogoči dobre možnosti za nadaljno izobraževanje ali pa le za dobro službo. Znanje ki pa ga pridobite tu pa vas bo spremljalo do konca življenja in vam bo pomagalo pri vsakdanjem življenju do uspeha, ki si ga vsak želi.